ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Blog Archive

Από το Blogger.
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

postheadericon Αύριο B.Πούτιν καλεί Ν.Αναστασιάδη με σαφές μήνυμα: "Μην τολμήσεις να μας κλέψεις"


Τηλεφωνική συνομιλία θα έχει ο πρόεδρος της Κύπρου και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αύριο όπου ο Ρώσος πρόεδρος θα απαιτήσει να μην αγγιχτούν οι καταθέσεις των Ρώσων πολιτών και των νομικών προσώπων που ελέγχονται από Ρώσους πολίτες. Το τηλεφωνικό ραντεβού έχει κανονιστεί για αύριο το πρωί.
Πηγές από την Μόσχα αναφέρουν ότι ο Β.Πούτιν θα καταστήσει σαφές ότι "Είναι καθαρή κλοπή από τους Ρώσους πολίτες η δήμευση ποσοστού των καταθεσεών τους κι η Ρωσία θα αντιδράσει ανάλογα" και θα προτείνει εναλλακτικό σχέδιο, όπως η πρόταση της Gazprom
Επίσης τηλεφωνική συνομιλία είχε προ ολίγου η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην οποία την ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή για να περάσει η δήμευση των καταθέσεων. Αυτό έγινε γνωστό από κυπριακές πηγές αλλά δεν ακόμη δεν είναι γνωστό σε ποιον ανήκει η πρωτοβουλία για την επικοινωνία αυτή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Κύπριος πρόεδρος είπε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων ζητώντας παράλληλα την κατανόησή της αλλά και περισσότερο χρόνο τόσο για περαιτέρω διαβουλεύσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας όσο και για να εξευρεθούν νέοι πόροι για προαπαιτούμενα 5,8 δισ. € που θα προέκυπταν από το κλάδεμα των καταθέσεων.
Αφορμή για την τηλεφωνική επικοινωνία αποτέλεσε το μήνυμα μέσω του Όλι Ρεν και του ευρωβουλευτή Έλμαρ Μπροκ που απέστειλε ο πρόεδρος της Κύπρου στη Γερμανίδα Καγκελάριο στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων η αδυναμία υπερψήφισης του νομοσχεδίου σύμφωνο με τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup.


Δημοφιλείς αναρτήσεις