ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Blog Archive

Από το Blogger.
Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

postheadericon Πόλεμος στην Ευρώπη... η θέση της Ελλάδας...

Με "ποιον θα πάει" η Ελλάδα στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη;....
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης των “μυστικών της οικονομίας” ,ούτε να έχει πτυχία από τα ακριβά πανεπιστήμια τα οποία έχουν τελειώσει όλοι αυτοί οι τροϊκανοί που μπήκαν βίαια στην ζωή μας για να καταλάβεις ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ.

Το καταλάβαμε για τα καλά εδώ στην Ελλάδα όταν μας επέβαλαν “τελικές λύσεις” που η ανακοίνωσή τους έμοιαζαν με ανάγνωση θανατικής καταδίκης. Και το ζούμε τα τελευταία 24ωρα στην Κύπρο όπου η απόφαση του Eurogroup -δηλαδή της Γερμανίας για να μην κρυβόμαστε- έχει προκαλέσει παγκόσμιο πανικό!

Η γερμανική αλαζονεία την οποία ο κόσμος έχει πληρώσει για τα καλά συνοδευόταν πάντα από ισχυρή τάση αυτοκαταστροφής και αυτό φάνηκε και στους δυο μεγάλους πολέμους που προκάλεσε. Το κακό είναι ότι τα λάθη της τα κατάλαβε -αν τα κατάλαβε- αφού είχε καταστρέψει όλο το πλανήτη!

Πόλεμος γίνεται και τώρα. Και αυτά τα τελευταία 24ωρα αυτό έγινε περισσότερο εμφανές με την εμπλοκή της Ρωσίας. Σενάρια και αναλύσεις δίνουν και παίρνουν προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν ποιος είναι με ποιον και τι παιχνίδι παίζεται, αφού αρκετοί θεωρούν αδιανότητο η Γερμανία μόνη της να έχει κάνει μια τόσο άστοχη κίνηση σαν κι αυτή που έγινε στην Κύπρο.

Το ερώτημα είναι τι κάνει η Ελλάδα. Με ποιον θα πάει και ποιον θ΄ αφήσει σ΄ αυτό το πόλεμο για να διασφαλίσει ότι έχει απομείνει να διασφαλιστεί. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα είναι προσκολλημένη στο “γερμανικό άρμα”. Ακόμη και ο φιλογερμανός Μεταξάς είχε σχετικά γρήγορα καταλάβει ότι η θέση της Ελλάδας δεν ήταν στο πλάϊ της ναζιστικής τότε Γερμανίας.

Σ΄ αυτό το πόλεμο που εξελίσσεται η Ελλάδα “προσδέθηκε” για τα καλά στις απαιτήσεις και διαταγές του Βερολίνου . Τις εκτέλεσε όλες χωρίς δεύτερη κουβέντα ή διαπραγμάτευση και τα αποτελέσματα δεν χρειάζονται ανάλυση και εξηγήσεις. Ο κάθε Έλληνας πολίτης τα ζει κάθε μέρα.

Εντός της κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις και φωνές οι οποίες θέτουν το ερώτημα “αν η Ελλάδα “αγκάλιασε” τον σωστό άνθρωπο”. Το ερώτημα τίθεται εδώ και αρκετούς μήνες αλλά οριστική απάντηση δεν έχει δοθεί. Θέλοντας και μη όμως η Ελλάδα πρέπει να συνταχθεί και να αποφασίσει αναλύοντας τα δεδομένα να αποφασίσει με “ποιον θα είναι” σ΄ αυτόν τον πόλεμο που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο αμείλικτος. Θα εξακολουθήσει να έχει στραμμένο το βλέμμα στο Βερολίνο ή θα το στρέψει κι αλλού για να "χτίσει" συμμαχίες και συνεργασίες τις οποίες ούτε καν επεδίωξε αυτά τα τρία χρόνια της κρίσης; Θα εκτελεί χωρίς αντίρρηση ακόμη και τις πιο παράλογες εντολές του Βερολίνου ή θα προσπαθήσει επιτέλους να εξηγήσει ότι δεν χρειάζεται εντολή για να αυτοκτονήσει κάποιος. Το κάνει και μόνος του αν το αποφασίσει.

Η απόφαση του Eurogroup για το "κούρεμα" καταθέσεων στην Κύπρο ίσως να αποδειχτεί ένα λάθος που προήλθε από την γερμανική αλαζονεία. Κι αν γίνει αυτό θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για να τεθούν ίσως ευτύτερα οι επιπτώσεις των γερμανικών εμμονών στις χώρες που έβαλε το χέρι της για να τις ...νοικοκυρέψει. Όπως "νοικοκύρεψε" και την Ελλάδα. Αν η ευκαιρία δοθεί ελπίζουμε αυτή τη φορά να την εκμεταλλευθούμε.



ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις