ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Blog Archive

Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

postheadericon ΕΠΚΕΦΑΛΗΣ NASA ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗ ΓΗ Το μόνο που μπορούμε να κάνουνε είναι να προσευχηθούμε!


«Εάν ένας μεγάλος και άγνωστος μέχρι στιγμής μετεωρίτης βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, τότε η προσευχή είναι το μόνο που μπορεί να κάνουν οι ΗΠΑ και ο οποιοσδήποτε άλλος». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος (NASA) Charles Bolden μιλώντας στην επιστημονική επιτροπή ακροάσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου
Στην ίδια ακροαματική διαδικασία ο πρόεδρος της επιτροπής επιστημών του Κογκρέσου γερουσιαστής Lamar Smith δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ τυχεροί ότι τα γεγονότα του περασμένου μηνός εξελίχθηκαν σε μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση και όχι σε μια καταστροφή», αναφερόμενος στα γεγονότα με την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία. Παράλληλα ο Αμερικανός γερουσιαστής κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να προσπαθήσουν να βρουν τι μπορεί να γίνει έτσι ώστε να προστατευτεί ο πλανήτης από παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Ένα άλλο μέλος της επιτροπής ο γερουσιαστής Eddie Bernice Johnson δήλωσε σχετικά: «Και τα δύο γεγονότα (αυτά του αστεροειδή 2014 DA14 και του μετεωρίτη στη Ρωσία) καταδεικνύουν ότι ζούμε σε ένα ενεργό ηλιακό σύστημα με εν δυνάμει επικίνδυνα σώματα τα οποία περνούν από τη γειτονιά μας με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα».
Βέβαια σε αυτό που δεν αναφέρθηκε ο γερουσιαστής είναι για ποιοι λόγο αυτό συμβαίνει σήμερα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις