ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Blog Archive

Από το Blogger.
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

postheadericon «Εφιαλτικό σενάριο»


«Εφιαλτικό σενάριο» χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, βουλευτής του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται ενώπιον της κατάρρευσης του τραπεζικού της συστήματος με μεγάλο κίνδυνο να ακολουθήσει η κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

«Το πλήγμα στην αξιοπιστία που έχουμε δεχθεί από την απόφαση σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία της οικονομίας είναι τεράστιο και δεν είναι μόνο άμεσες, δυστυχώς, οι παρενέργειες αυτής της απόφασης, γιατί υπάρχει ο κίνδνος να εγκαταλείψουν πάρα πολλοί επενδυτές και καταθέτες την Κυπριακή Δημοκρατία» είπε.

Πρόσθεσε ότι αναμένει να ακούσει επιχειρήματα από την κυβέρνηση γιατί δεν θα πρέπει να αφεθούν οι τράπεζες να καταρρεύσουν και γιατί θα πρέπει να υποστηριχθεί η συμφωνία.

Υποστήριξε, πάντως, πως η κατάρρευση των δύο τραπεζών δεν θα οδηγήσει σε χρεοκοπία διότι, όπως ανέφερε, και σε άλλες χώρες έχουν καταρρεύσει τράπεζες και οι καταθέτες έχουν χάσει τα χρήματα τους, αλλά δεν χρεοκόπησαν χώρες.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ακόμα πως είναι πολλά τα ερωτήματα που εγείρονται, διότι η προσέγγιση που έχουν ακολουθήσει οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι ιδιαίτερα τιμωρητική και πρόσθεσε ότι «αυτά τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα επαχθή για τα ευπαθή στρώματα της κοινωνίας, αφού δεν υπάρχουν εξαιρέσεις για τις καταθέσεις χαμηλών ποσών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι το κόμμα του περιμένει επίσημη ενημέρωση, δεδομένου ότι ο ίδιος προσωπικά, από όσα έχει ακούσει, δεν έχει πεισθεί και δεν πρόκειται να στηρίξει την απόφαση, που λήφθηκε.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος μελετά εναλλακτικές προτάσεις, «γιατί αν είναι να αποκοπούν οι καταθέσεις, θα είναι προτιμότερο να εκδοθούν εγγυημένα κυβερνητικά χρεόγραφα για το διπλάσιο ποσό και να αφεθεί η τρόικα εκτός της διάσωσης της οικονομίας».

«Η απειλή ότι θα μας διώξουν από το Eurogroup, ίσως να μην είναι τόσο μεγάλο κακό, όσο το να μας υποχρεώσουν να ζητήσουμε εμείς να φύγουμε σε έξι μήνες ή έναν χρόνο, με την οικονομία μας καταχρεωμένη» είπε ο κ. Συλλούρης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕwradrasis

Δημοφιλείς αναρτήσεις